English
Nieuw op BCFjobs.nl Field Application Specialist Laboratory Automation and Integration UK/BNLX Nieuw op BCFjobs.nl Liquid Handling Automation Pre-Sales Specialist BeNeLux Nieuw op BCFjobs.nl Procestechnoloog (ref. 1345) Nieuw op BCFjobs.nl Account Manager – FMCG Nieuw op BCFjobs.nl Advisor QESH (ref. 1390)

 

Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws van BCF Career Event. Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief van BCF Career Event  via je
bcfjobs account of volg BCF Career Event op LinkedInFacebook of Twitter. Heb je nog geen account? klik hier om je aan te melden.16-07-2008

Volgend BCF Event op 28 mei 2009 in Amsterdam

Het volgend BCF Event staat gepland op donderdag 28 mei 2009 in de Amsterdam RAI. Dit is de vijfde editie van het evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste en bekendste carrièrebeurs voor Life Sciences, Chemistry & Food in Nederland. Deze heugelijke gebeurtenis zal de organisatie niet ongemerkt voorbij laten gaan. BCF Event 2009 zal afgesloten worden met een speciale lustrumfeest. Meer informatie hierover kunt u binnenkort vinden op deze website.
04-07-2008

Ook 2e en 3e prijs opgehaald
De tweede en derde prijs zijn ook opgehaald. Studieverenigingen Codon en Nicolas Appert, beiden uit Wageningen, winnen ieder € 250 vanwege het grote aantal leden die BCF Event 2008 hebben bezocht.
 
 
Studievereniging Codon
 
Studievereniging Nicolas Appert17-06-2008

Winnende studieverenigingen halen beertenders op
De vijf studieverenigingen die procentueel de meeste bezoekers worven voor BCF Event 2008 hebben een sponsoring van BCF Event gekregen.
 
De Amsterdamse chemie vereniging VCSVU heeft de vierde prijs behaald: een beertender.
 
De Wageningse studievereniging voor Voeding en Gezondheid D-Et-Tri heeft de vijfde prijs in de wacht gesleept. Ook zij ontvingen een beertender. 
 10-06-2008

Nederlandse Life Sciences populair bij buitenlandse talenten

Van 19 tot 22 mei organiseerde Hyphen Projects, organisator van onder meer het Bio, Chemistry & Food Career Event, i.s.m. de Amsterdamse Innovatie Motor, het ‘International Talent meets Dutch Life Sciences’ project. Vijftig wetenschappers uit 18 verschillende landen kwamen vier dagen kennismaken met de Nederlandse Life Sciences sector. Twee weken na afloop gaf 27% aan een sollicitatie bij een van de deelnemende organisaties te hebben lopen.

 

Tijdens het project gingen de deelnemers op excursie naar kennisinstellingen en bedrijven in Amsterdam, Wageningen en Nijmegen. Ook bezochten ze het BCF Event, het carrière-evenement voor Bio, Chemistry & Food, waar korte sollicitatiegesprekken met werkgevers op het programma stonden.

 

De belangrijkste reden van de meeste internationale talenten om deel te nemen aan het project was om zich te oriënteren op banen en carrièremogelijkheden in Nederland (73%). Na afloop van het project gaf 97% aan dat het project hun interesse om in Nederland te werken vergroot had en 94% is dan ook van plan om te gaan solliciteren bij een van de deelnemende organisaties, een aantal van hen heeft al sollicitaties lopen (27%).

 

Het project werd gestart vanwege de krapte op de arbeidsmarkt in Nederland in de Life Sciences. Steeds meer werkgevers kijken buiten de landsgrenzen om vacatures vervuld te krijgen. Haifen Hu, projectleider: “De belangstelling van buitenlandse werkzoekenden voor dit project was erg groot. In totaal ontvingen we ruim 300 aanmeldingen. De beste 50 kandidaten werden hieruit geselecteerd door werving & selectiebureaus CLS Services en Nutri-akt op basis van academische resultaten, CV en motivatie om in Nederland te werken. De geselecteerden kwamen uit 18 landen en hebben 21 verschillende nationaliteiten.”

Alle deelnemers kregen een reiskostenvergoeding en konden gratis aan het programma deelnemen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Topstad/ Gemeente Amsterdam.

 

Life sciences organisaties in de metropoolregio Amsterdam hebben zich verenigd in het Amsterdam BioMed Cluster. Met een sterke kennisbasis op biomedisch gebied is de sector hier goed vertegenwoordigd en wordt tevens gewerkt aan het aantrekken van internationale partijen. Daarbij helpt een gezonde arbeidsmarkt. Sandra Migchielsen, project manager Amsterdamse Innovatie Motor: “Het ’International Talent meets Dutch Life Sciences’ programma heeft ons hoe dan ook vijftig ambassadeurs voor de regio opgeleverd. In Amsterdam werken en wonen reeds vele onderzoekers naar tevredenheid in deze sterk internationale sector: de ideale uitgangssituatie voor het aantrekken van nog meer talent.”

 

Meer informatie over dit project is te lezen op www.BCFevent.nl/international.  
06-06-2008

Studievereniging Aquinas wint eerste prijs

BCF Event heeft 5 prijzen weggegeven aan de studieverenigingen waarvan procentueel de meeste leden BCF Event 2008 hebben bezocht.

De eerste prijs is gewonnen door studievereniging Aquinas, de vereniging voor Toegepaste NatuurWetenschappen van Fontys Hogeschool. De eerste prijs bestaat uit een sponsorbedrag van € 500 die de vereniging mag besteden aan een activiteit naar keuze.

 

De rest van de top 5 studieverenigingen ziet er als volgt uit:

2e prijs Studievereniging Codon, € 250

3e prijs Studievereniging Nicolas Appert, € 250

4e prijs Studievereniging VCSVU, beertender

5e prijs Studievereniging Di-Et-Tri, beertender

 

Van harte gefeliciteerd!

 
29-05-2008

TNO meest populaire werkgever

Aan het begin van ieder jaar houdt Hyphen Projects, organisator van onder meer het BCF Event, een arbeidsmarktonderzoek onder studenten en afgestudeerden in biologie, chemie, voedingswetenschappen en aanverwante beroepen. Bij de vraag ‘welke organisatie vind je het meest aantrekkelijk’ gingen de meeste stemmen naar TNO. TNO heeft dit jaar Organon, die de afgelopen drie jaar onafgebroken nummer 1 stond, voorbijgestreefd. Op de derde plaats staat DSM, gevolgd door Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht en Unilever. 580 personen deden mee aan het arbeidsmarktonderzoek.

 

 

Top 10 meest favoriete organisaties

1

TNO

2

Organon

3

DSM

4

Universiteit Leiden/LUMC

5

Universiteit Utrecht/UMC

6

Unilever

7

VU/VUmc

8

Philips

9

AMC

10

NKI

 

De hele top 10 wordt gedomineerd door grote organisaties als multinationals en universiteiten, ondanks dat het merendeel van de Nederlandse Life Sciences organisaties in het segment MKB thuishoren.

 

Positieve kijk op toekomst

De afgelopen drie jaar tonen een stijging in het aantal mensen die een positieve tot zeer positieve kijk op hun toekomst hebben. Driekwart van de respondenten zien hun toekomst zonnig tegemoet en slechts 4% denkt dat zijn/haar positie op de arbeidsmarkt slecht is.

 
28-05-2008

BCF Event 2008 groot succes

Afgelopen 21 mei vond de vierde editie van het BCF Event plaats in Amsterdam RAI en het was volgens zowel de standhouders als de bezoekers een zeer groot succes. Ondanks problemen met openbaar vervoer werd het evenement zeer goed bezocht. In totaal namen zo’n 2.500 personen en 125 werkgevers deel aan de carrièrebeurs. Gemiddeld beoordeelden de bezoekers deze BCF Event met een 7,6 en de standhouders met een 7,8. Klik hier voor een foto impressie van het evenement.

 
15-05-2008

Nieuwe BCF Guide 2008 is uit

De 2008 editie van de BCF Guide is verschenen. De gids bevat wederom vele bedrijfsprofielen waardoor je een goed overzicht krijgt van de werkgevers die in Nederland actief zijn, daarnaast is er dit jaar veel aandacht over de verschillende carrièremogelijkheden in en buiten het lab.

Alle bezoekers van BCF Event krijgen er eentje mee in de beurstas. Vergeet dus niet om een beurstas mee te nemen! Voor diegenen die niet kunnen wachten is de gids hier te downloaden.

 

Na het evenement is de gids ook te bestellen via deze website.
09-05-2008

Floorplan BCF Event 2008 beschikbaar
Het floorplan van BCF Event 2008 is nu beschikbaar. Download hier de plattegrond van de career fair met meer dan 130 werkgevers in Life Sciences, Chemistry & Food.08-05-2008

Online registratie open tot 19 mei
De online inschrijving voor BCF Event 2008 is nog een paar dagen open. Op 19 mei sluit de online inschrijving. Meld je dus voor deze datum aan.
 
On site registratie op 21 mei is mogelijk, de tarieven zijn dan als volgt:
Werkgevers € 100
Werkzoekenden € 40
Middagkaarten (verkrijgbaar vanaf 13.30 uur) € 2007-05-2008

Public meeting Animal Experiments

The Bioscience Forum has been discussing the use of animals in experiments. Output of the discussion is a list of recommendations to bioscientists, to the government and to public organizations. These recommendations will be presented to the parties concerned, at the public meeting of the Bioscience Forum, which will be held as a special session of the Bio Career Event at 3.30 pm.

Animal experiments are a hot topic at present, often getting negative attention. Not everyone knows that the Bioscience field is thinking about different use of laboratory animals and is developing alternatives to animal experiments. The recommendations of  the Bioscience Forum will draw attention to these new developments and on top of this are meant to be a reason for debate within and between the parties concerned.

 

Everyone who is interested in the recommendations of the Bioscience Forum about animal experiments is welcome to join the public meeting during the BCF Event on 21 May in room E at 3.30 pm. More information about the Bioscience Forum can be found at www.nibi.nl, the website of the Netherlands Institute of Bioscience (NIBI).
02-05-2008

50 internationale talenten geselecteerd

In totaal hebben ruim 300 buitenlandse kandidaten hun inschrijving voor het internationale talenten project compleet gemaakt. In de afgelopen weken hebben werving- en selectiebureaus CLS Services en Nutri-akt de beste 50 kandidaten geselecteerd. De werkgevers die zich hebben opgegeven voor de Speed Dates zijn nu bezig uit deze 50 personen de kandidaten te selecteren waarmee ze een Speed Date willen.

Van 19 tot 22 mei zullen de internationale talenten Nederland bezoeken. Op het programma staan o.a. excursies naar diverse instellingen en bedrijven in Amsterdam, Nijmegen en Wageningen.

Wilt u ook weten welke 50 internationale talenten deelnemen aan het project? Neem dan contact op met Haifen Hu, via h.hu@biocareer.nl.
02-05-2008

Al meer dan 1.700 aanmeldingen voor BCF Event 2008

Ruim 1.700 mensen hebben zich al aangemeld als bezoeker van BCF Event 2008. Het bezoekersprofiel van deze mensen ziet er als volgt uit:

 

Niveau

HBO

Universitair

Promovendi

 

27%

51%

22%

Status

Afgestudeerd

Student

 

52%

48%

Interesse in

Bio

Chemistry

Food

 

74%

32%

37%

 

In totaal worden ruim 2.000 bezoekers verwacht op 21 mei aanstaande. Wil je ook deelnemen, meld je dan op tijd aan. Online aanmelden via de website kan tot 19 mei aanstaande. Kortingstarieven zijn mogelijk t/m 13 mei aanstaande. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Daarna is alleen on site registratie op 21 mei mogelijk.
28-04-2008

Trekking winnaar maatpak

Onder de bezoekers van BCF Event 2008 verloten wij een maatpak van Eva Suits of Adam Suits. Heb je je nog niet aangemeld voor BCF Event 2008, meld je dan snel aan en maak ook kans op deze fantastische prijs. Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

 

De winnaar wordt bekend gemaakt na afloop van de sessie ‘Keep balance between work and private life’ die van 14.15 tot 15.00 uur in zaal A gehouden wordt. Wil je weten of jij de prijs hebt gewonnen? Kom dan naar deze sessie.
18-04-2008

BCFjobs.nl gaat samenwerking met Dagblad De Pers aan

In samenwerking met Dagblad De Pers gaat BCFjobs.nl een vacaturespecial maken ter gelegenheid van BCF Event 2008. Deze special zal mee worden gestuurd met het dagblad De Pers, vakbladen Bionieuws en Laboratorium Magazine en worden uitgedeeld aan de bezoekers van BCF Event 2008.

In deze special achtergrondverhalen over de Life Sciences sector en natuurlijk veel vacatures.

 

Houd de volgende data in de gaten om de special niet te missen:

  • 14-05-08 Dagblad De Pers
  • 21-05-08 BCF Event 2008
  • 24-05-08 Bionieuws, editie 10
  • 18-06-08 Laboratorium Magazine, thema ‘Opleiding & Carrière’

 

Adverteren

Het is mogelijk om een advertentie in de special te plaatsen. In een totale oplage van 520.000 exemplaren kan op deze manier zowel een brede als een specifieke doelgroep worden bereikt. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.
17-04-2008

Amsterdam Topstad Host Sponsor van Bio Career Event 2008

Amsterdam Topstad, een economisch programma van de gemeente Amsterdam, ondersteunt het Bio Career Event. Life Sciences draagt bij aan de sterkte van de stad. Het doel van het Topstad programma is het vasthouden van de status als internationale poort naar Europa voor internationale bedrijvigheid.

De stad heeft grote potentie en de economie is erg divers. Toch zijn meer contacten nodig om extra creativiteit en innovatie te stimuleren.

Een van de speerpunten van Topstad is Life Sciences: samen met de betrokken partijen, maar ook met de markt en financiële wereld, creëren wij meer contacten en innovatieve ideeën. Meer specifiek: meer kennisvalorisatie en promotie.

De stad werkt samen met vele partijen in Amsterdam en de regio om de Topstad ambities te realiseren. De vele andere initiatieven richten zich op toponderwijs, creativiteit (talenten, experts en cross-overs), duurzaamheid en ICT (inhoud en infrastructuur).

 

Meer informatie: http://www.topstad.amsterdam.nl/ en http://www.iamsterdam.nl/.
08-04-2008

Career coaching op BCF Event 2008

Career coaching helpt je in korte tijd verder bij dilemma’s en drempels op loopbaangebied!
In een gesprek van 30 minuten krijgen deelnemers individueel advies van ervaren loopbaanbegeleiders Geraldine Sinnema en Gonja Hikspoors, die scherpe vragen stellen die je aan het denken zetten en die praktische handvatten aanreiken. Onderwerpen kunnen zijn: Wat kan de volgende stap in mijn carrière zijn? Hoe onderzoek ik wat ik echt wil? Hoe kan ik mijn ambitieuze baan combineren met mijn kinderwens? Hoe kan ik optimaal netwerken? Maar ook praktische vragen over sollicitatiebrieven en CV’s kunnen besproken worden. Dus neem je brief en CV mee!
Meer informatie op www.eenwereldvanverschil.nu.

De carrière coaches kun je op 21 mei vinden op de beursvloer van het BCF Event.
29-03-2008

Carriere sessie “Career in Science; I’ve got talent....what next?”

Op BCF Event 2008 is veel aandacht voor academische carrièremogelijkheden. Zo organiseert AcademicTransfer een carrière sessie over carrière perspectieven in academische settings. Een PhD student en een post-doc zullen hun eigen ervaringen en visies op de wetenschappelijke arbeidsmarkt met het publiek delen. Ze zullen zich richten op aspecten als: is het een must om naar het buitenland te gaan om je kennis uit te breiden? Is het makkelijker om een baan in wetenschap te krijgen, vanwege de economische groei? Hoe kwalificeer je voor een loopbaan buiten de universitaire wereld? 

Hiernaast zijn vele universiteiten, UMCs, wetenschappelijke instellingen en topinstituten vertegenwoordigd op BCF Event 2008, waaronder:

·         AMC

·         Centre for Translational Molecular Medicine

·         Dutch Polymer Institute

·         Dutch Separation Technology Institute

·         Energieonderzoek Centrum Nederland

·         LUMC

·         Nederlands Forensich Instituut

·         Nederlands Vaccin Instituut

·         NWO

·         Plant Research International

·         Sanquin

·         Swammerdam Institute for Life Sciences/UvA

·         Top Institute Pharma

·         Top Institute Green Genetics

·         Top Institute Food & Nutrition

·         TNO

·         TU Delft

·         TU Eindhoven

·         UMC St Radboud

·         Vrije Universiteit & VUmc

·         Wageningen Universiteit & Researchcenter

·         Wetsus Centre of Excellence for Sustainable Water Technology

Voor een totaaloverzicht van deelnemende organisaties, klik hier.
28-03-2008

Beursvloer uitverkocht!

De beursvloer van BCF Event 2008 is uitverkocht! In totaal zullen meer dan 120 organisaties vertegenwoordigd zijn met een stand op de career fair. Hiermee is BCF Event verruit de grootste carriere beurs voor hoogopgeleiden in Life Sciences, Chemistry & Food.

Klik hier voor de volledige lijst met standhouders.
17-03-2008

Carriere Sessie 'Keep balance between work and private life"

In deze sessie wordt gediscussieerd over hoe je balans houdt tussen werk en prive. Zal part-time gaan werken invloed hebben op je loopbaan? Hoe kan je een gezinsleven combineren met een succesvolle carriere? Tijdens deze sessie zullen meerdere sprekers hun ervaringen met je delen en uitleggen welke carriere keuzes zij gemaakt hebben en wat voor consequenties die hebben gehad: 

Ø      Ard Tijsterman, een van de oprichters van het bedrijf Xendo en vader van 6 kinderen.

Ø      Marina Wielders, Managing Director van BioMedBooster, voormalig projectleider van het Diversity project van DSM en moeder van 2 kinderen.

Ø      Geraldine Sinnema, carriere coach en trainer. Ze heeft haar eigen bedrijf “Een wereld van verschil” en is moeder van een 4-jarig dochter.

Ø      Nettie Buitelaar, Managing Director van "Leiden Life meets Science"  en moeder van 2. Nettie is tevens de moderator van deze sessie.

 

Voor iedereen die een carriere wil combineren met kinderen (te zijner tijd), mis deze sessie niet!

Voor meer informatie over de sprekers, klik hier.
13-03-2008

Ton Rijnders keynote spreker

Dr. Ton Rijnders, die als Vice President Research NV Organon de hoogst verantwoordelijke is voor onderzoek bij Organon, zal tijdens Bio Career Event 2008 een presentatie geven.  

Rijnders die sinds 1986 werkzaam is bij Organon heeft jarenlange ervaring in de Immunologie, in het bijzonder immunotherapie voor Reumatoïde Artritis. Sinds hij in 1992 hoofd van de afdeling Immunologie werd, heeft hij zowel voor het Immunology Program als op het gebied van contraceptie gewerkt. Van 1997 tot 2002 was hij hoofd van de afdeling Farmacologie. Sinds de afdelingen Farmacologie van de therapeutische gebieden Hormone Replacement Therapy, Onvruchtbaarheid, Contraceptie, Immunologie en Cardiovasculaire therapie zijn samengevoegd, heeft deze afdeling ervoor gezorgd dat Organon’s vermogen om Clinical Candidates van hoge kwaliteit te produceren, is vergroot. Sinds november 2007 is Organon onderdeel van Schering-Plough.

 

De titel van Dr. Rijnders’ presentatie zal zijn: ‘How can you contribute to innovation?’
11-03-2008

Voorzitters BCF Event 2008 bekend
De programma's van Bio, Chemistry en Food Career Event zijn compleet. Binnenkort kun je van iedere bijdrage een korte inhoud vinden op de website.
 
Bio Career Event
De dagvoorzitter van Bio Career Event 2008 is Dr Ir Riet Hilhorst. Zij is voorzitter van de Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV).
In het programma van Bio Career Event komen onder meer het Center for Translational Molecular Medicine, Organon Schering-Plough, TNO, Rijk Zwaan, Philips, Synthon, Sanquin en BioFocus aan het woord.
 
Chemistry Career Event

Dr Louis Vertegaal zal het Chemistry Career Event voorzitten. Hij is directeur NWO Chemische Wetenschappen en ACTS.

Onder meer de volgende organisaties zullen zich voorstellen in het programma van Chemistry Career Event: Dow, ECN, DSTI, Océ, Avantium, Tebodin en Akzo Nobel.

 

Food Career Event

Net als vorig jaar zal ook in 2008 Dr Kees de Gooijer, directeur Food & Nutrition Delta, het programma van Food Career Event voorzitten.
In zijn programma komen onder meer de volgende organisaties aan bod: Unilever, Universiteit Nyenrode, Nutri-akt, Mars, Campina, Friesland Foods, DSM Food Specialties, Top Institute Food & Nutrition en beroepsorganisatie NVVL.
 28-02-2008

Grote belangstelling voor internationale talenten project
Het internationale talenten project van BCF Event trekt veel belangstelling van buitenlands talent. Al 275 hoogopgeleide wetenschappers uit verschillende landen van de wereld hebben zich aangemeld voor dit project. De meeste aanmeldingen komen tot nu toe uit Europa en Noord-Amerika. Uiteindelijk zullen de 50 beste kandidaten geselecteerd worden voor een 4-daags bezoek aan Nederland. Zij zullen onder meer ook het BCF Event bezoeken. 
 
Tot 1 april kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Voorwaarden voor deelname zijn:
- MSc, PhD of post-doc graad in Life Sciences, Chemistry, Food of een gerelateerd onderzoeksgebied
- serieus geïnteresseerd in een baan in Nederland
- woonachtig buiten Nederland
- Studenten moeten voor 1 januari 2009 hun diploma halen
 
Meer informatie zie: www.BCFevent.nl/international.28-02-2008

Meer dan 100 werkgevers vertegenwoordigd!

Op 21 mei kunnen werkzoekenden en studenten in contact komen met meer dan 100 werkgevers en opleidingsinstellingen via de combinatie BCF Event en het BioBusiness Event. Ten opzichte van voorgaande jaren is dit een nieuw record. Klik hier om te zien met welke organisaties je in contact kunt komen op deze dag.

 

Er is nog plaats voor een paar nieuwe standhouders. Mocht u nog willen deelnemen, neem dan snel contact op met de organisatie.
22-02-2008

Hoe kun jij je carrière sturen?

Graag een praatje maken of liever ongestoord doorwerken, systematisch organiseren of al doende improviseren, er zijn talloze verschillende werkstijlen. Een functie, of het nu een onderzoeker is of een manager, kan op verschillende manieren ingevuld worden. Een loopbaanrol is een rol die je, bewust of onbewust, aanneemt op het werk. De één stelt zich op als expert, de andere als adviseur of juist als inspirator. Prof. Hans Hoekstra van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een model ontwikkeld van zes loopbaanrollen.  Tijdens BCF Event 2008 presenteert hij de bevindingen van het arbeidsmarktonderzoek dat uitgevoerd is onder de bezoekers van BCF Event. Wil jij ook bewust worden van je eigen loopbaanrollen en hoe je daarmee je loopbaan kunt sturen door bepaalde loopbaanrollen aan te nemen? Kom dan naar de presentatie van Hans Hoekstra tijdens het BCF Event.
18-02-2008

Het belang van opleiding tijdens Food Career Event

Prof. Dr. Marcel Creemers studeerde elektronica en later psychologie. Hij is sinds 1996 zelfstandig consultant op het gebied van ICT-strategie. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op een methode voor het (her)ontwerpen van bedrijfsprocessen (Transaction Engineering).

Hij is deeltijdhoogleraar Informatiesystemen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (sinds 1996) en programmadirecteur van het NyVU Executive MBA, een internationaal geaccrediteerde MBA-opleiding, die in samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en Nyenrode Business Universiteit wordt verzorgd.

 

Onder de titel “Geen carrière zonder opleiding” zal hij een presentatie geven tijdens het BCF Event, in het programma van Food Career Event.

 

Inhoud:

We leven in een kenniseconomie. Dit betekent niet dat mensen die veel geleerd hebben ook beter af zijn dan mensen die minder geleerd hebben. Het gaat niet om de kennis zelf, maar om de exploitatie daarvan. Hoe je kennis kunt exploiteren, leer je niet op de universiteit of hogeschool, maar wel in een MBA-opleiding.

 

 
06-02-2008

Chemie ruim vertegenwoordigd op BCF Event

De chemie sector is dit jaar ruimschoots vertegenwoordigd op het BCF Event. Naast oude bekende als Akzo Nobel, DOW, DSTI, Shell, ECN, Océ, Philips Research, PPG (voorheen SigmaKalon), Tebodin and Teijin Aramid verwelkomt het Chemistry Career Event dit jaar ook een aantal nieuwe standhouders, waaronder BP Raffinaderij, Dutch Polymer Institute, Nalco, Pharmachemie, Synthon en Wetsus. Inmiddels telt het BCF Event al meer dan 80 standhouders. Klik hier voor een totaaloverzicht van standhouders. 
31-01-2008

Maatpak Adam of Eva Suits verloot onder deelnemers BCF Event 2008

BCF Event verloot een heus maatpak onder de bezoekers van BCF Event 2008! Onder alle deelnemers van BCF Event wordt één gelukkige winnaar willekeurig getrokken die zich gratis een maatpak mag laten aanmeten. De maatpak wordt aangeboden door Adam Suits of Eva Suits. Kijk alvast op de website van Adam Suits of Eva Suits voor de uitgebreide keuze aan modellen. Wil jij dus goedgekleed naar je sollicitatiegesprekken? Schrijf je dan in voor BCF Event 2008 en misschien ben jij wel de gelukkige winnaar.

De prijs wordt op 21 mei uitgereikt tijdens het BCF Event.

 

Al meer dan 700 werkzoekenden hebben zich aangemeld voor deelname aan het BCF Event. Wil jij ook gratis naar het BCF Event? Wacht dan niet te lang met aanmelden. Er mogen nog 300 mensen gratis deelnemen.
29-01-2008

BCF Event brengt internationaal talent naar Nederland

Hyphen Projects, de organisator van o.a. het Bio, Chemistry & Food Career Event (BCF Event), brengt i.s.m. de Amsterdamse Innovatie Motor, buitenlands Life Sciences talent naar Nederland. Van 19 tot en met 22 mei kan een groep van 50 geselecteerde internationale talenten kennismaken met Nederlandse werkgevers en kennisinstellingen op het gebied van Life Sciences. Op het programma staan onder meer excursies naar science & businessparken, bedrijfsbezoeken, deelname aan het BCF Event en Speed Dates met werkgevers. De deelnemers kunnen gebruik maken van reisbeurzen en gratis verblijf.

 

Dit project, genaamd “International Talent meets Dutch Life Sciences”, heeft als doel Nederland te promoten als aantrekkelijke Life Sciences regio om te werken en wonen en uiteindelijk om buitenlandse high potentials te rekruteren als werknemers voor de Nederlandse Life Sciences sector.

Het project richt zich op (bijna afgestudeerde) Master en PhD studenten en jonge onderzoekers die gespecialiseerd zijn in Life Sciences, die niet in Nederland woonachtig zijn, maar wel serieuze interesse hebben voor een baan in Nederland. De selectie van de kandidaten is in handen van de gerenommeerde werving- en selectiebureaus CLS Services en Nutri-akt, gespecialiseerd in respectievelijk Chemie & Life Sciences en Food, Technology, Life Sciences & Health.

 

Het programma start op 19 mei met een welkomstreceptie, daarna volgen op 20 mei diverse excursies naar science & businessparken en bedrijven. Op 21 mei bezoeken de deelnemers het BCF Event, het grootste Nederlandse carrière-evenement voor Life Sciences, Chemie en Voeding. Op deze dag kunnen de kandidaten via Speed Dates kennis maken met Nederlandse topwerkgevers. De laatste dag is gereserveerd voor individuele programma’s.

 

Haifen Hu, directeur Hyphen Projects: “Dit is een uniek project. Werkgevers kunnen op laagdrempelige manier in contact komen met een grote groep buitenlandse talenten, zonder hoge investeringskosten, terwijl de screening en voorselectie uit handen worden genomen door vakspecialisten.”

 

Meer informatie: www.BCFevent.nl/international.
25-01-2008

Hoe ondernemend ben jij?

Ben jij geschikt voor het ondernemerschap? Tijdens BCF Event geven TechnoPartner en NewVenture (businessplan wedstrijd) je de mogelijkheid om te testen hoe ondernemend jij bent.

Heb je al een idee om een eigen onderneming te starten, volg dan ook de workshop “From idea to market” die NOVU (beroepsorganisatie voor uitvinders) in samenwerking met TechnoPartner geeft. In deze workshop hoor je hoe je het beste kunt beginnen, welke valkuilen je tegen kan komen en wordt het proces van productontwikkeling en marktintroductie doorlopen.

TechnoPartner is een overheidsorgaan dat het klimaat voor technostarters wil verbeteren door ze toegang te geven tot geld, kennis, ervaring en apparatuur. Kijk op het programma voor meer informatie over deze workshops en de andere sessies!

 

 
22-01-2008

600 aanmeldingen ontvangen
Het loopt storm met de inschrijvingen voor het volgend BCF Event. In slechts drie weken hebben al meer dan 600 personen zichzelf aangemeld voor deelname. De eerste 1.000 bezoekers mogen gratis deelnemen, dus meld je snel aan.
 15-01-2008

Al 57 deelnemende organisaties

In de afgelopen twee weken hebben 10 nieuwe organisaties zich aangemeld voor deelname aan BCF Event. In totaal hebben nu 57 organisaties zich aangemeld als deelnemer van het evenement.

Kijk hier voor het volledige overzicht van de deelnemende organisaties.

 

 
14-01-2008

BCF Event start arbeidsmarktonderzoek

Ieder jaar houdt BCF Event een arbeidsmarktonderzoek onder hoogopgeleide werkzoekenden. Denk je dat het makkelijk wordt om een (andere) baan te vinden? En waar ga je deze zoeken? Laat het ons weten en vul de enquête in! Het invullen kost slechts 5 minuten tijd.

 

Er zijn twee versies van de enquête. Klik hieronder op de button die  voor jou van toepassing is.

 

     

 

Onder de deelnemers aan de enquête wordt een Nintendo DS verloot! Vergeet dus niet om onderaan de enquête je contactgegevens in te vullen.

 
14-01-2008

400ste bezoeker aangemeld

Vandaag heeft de 400ste bezoeker zich ingeschreven voor de vierde editie van het BCF Event. Nog nooit liep het aantal inschrijvingen zo snel op. Wil je ook deelnemen aan het BCF Event? Klik dan hier! De eerste 1.000 bezoekers mogen gratis deelnemen, kijk wel even hier voor de voorwaarden.

 

 

 

 

 
08-01-2008

Recordaantal inschrijvingen eerste week

Sinds de inschrijving voor Bio Career Event, Chemistry Career Event en Food Career Event vorige week op 2 januari open ging, hebben al meer dan 280 personen zich aangemeld voor deelname aan het BCF Event.

Dit jaar kunnen de eerste 1.000 bezoekers gratis deelnemen. Wil je ook gratis op 21 mei meer dan 90 organisaties ontmoeten? Wacht dan niet te lang en meld je aan via het inschrijvingsformulier.

 

 

 

 
02-01-2008

Inschrijving geopend
De inschrijving voor BCF Event, de overkoepelende naam voor Bio, Chemistry en Food Career Event, is geopend!
Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor het evenement. Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement kun je gratis deelnemen: BCF Event beloont de eerste 1.000 snelle beslissers door hun deelname gratis te maken. Klik hier om naar het inschrijvingsformulier te gaan. Let ook op de annuleringsvoorwaarden.02-01-2008

Al 47 deelnemende organisaties
Er hebben al 47 organisaties toegezegd deel te nemen aan Bio Career Event, Chemistry Career Event en Food Career Event 2008. Kijk op de exposantenlijst om te zien welke organisaties deelnemen en in welke opleidingen zij geïnteresseerd zijn.24-12-2007

Kantoor gesloten tussen 25 dec en 2 jan

Hyphen Projects en het team van BCF Event en BCFjobs.nl wensen u fijne feestdagen. Vanwege de kerstvakantie is het kantoor van Hyphen Projects niet bereikbaar van 25 december t/m 1 januari. In het nieuwe jaar staan wij u graag weer te woord!
04-12-2007

Akzo Nobel co-sponsor CCE 2008
Akzo Nobel heeft zich opnieuw aangemeld als co-sponsor van Chemistry Career Event. Vorig jaar was het chemieconcern ook co-sponsor van het carrière-evenement voor de chemie.
Akzo Nobel is een van de wereldleiders op het gebied van chemie en coatings. Halverwege dit jaar nam Akzo het Britse verfconcern ICI over, waarmee deze positie nog verder werd versterkt.
 
Wil je meer weten over Akzo Nobel, neem dan een kijkje op www.akzonobel.com.
 04-12-2007

Synthon co-sponsor BCE 2008

Opnieuw heeft een organisatie zich aangemeld als co-sponsor van Bio Career Event 2008. Synthon is een Nederlands farmaceutisch bedrijf dat generieke geneesmiddelen ontwikkelt en produceert..Het hoofdkantoor is in Nijmegen gevestigd, De hoofdactiviteiten hier zijn: Research, Business Development, Marketing en Sales. De geneesmiddelen van Synthon worden wereldwijd afgezet

Meer informatie is te vinden op www.synthon.com.
27-11-2007

Meer dan 30 organisaties aangemeld voor deelname
In een korte tijd hebben inmiddels al meer dan 30 organisaties zich definitief aangemeld voor Bio, Chemistry & Food Career Event 2008! Naast de hoofd- en co-sponsors (BIRD Engineering, CLS Services, Derks & Derks, DOW, Nutri-akt, Organon, Solvay Pharmaceuticals and Unilever), zullen ook o.a. de volgende organisaties deelnemen aan BCF Event 2008: Bio Imaging, BP, Campina, Centocor, CheckMark, ECN, Enza Zaden, GeNeYouS, Genmab, Genzyme, IMRO TES, Intervet, Keygene, MSource, NIZO, Notox, NVI, Nyenrode, Océ, Pharmacell, Quintiles, Rijk Zwaan, Sanquin, Synthon, TechnoPartner, TI Food & Nutrition en Wetsus.
 
Wilt u ook deelnemen aan de grootste carrierebeurs voor Life Sciences, Chemistry & Food? Reserveer dan tijdig uw standplaats en/of presentatie. Klik hier voor meer informatie.
 
 26-10-2007

Organon hoofdsponsor Bio Career Event 2008
Ook in 2008 wordt Organon hoofdsponsor van het Bio Career Event. Dit is het vierde jaar op een rij dat het farmaceutisch bedrijf hoofdsponsor is van het Bio Career Event.
 
Organon is marktleider in de ontwikkeling van innovatieve, receptplichtige medicijnen op het gebied van onvruchtbaarheid, gynaecologie, anesthesie en neurowetenschappen. Meer informatie over Organon is te vinden op http://www.organon.nl/.
 18-10-2007

Solvay Co-sponsor van Bio Career Event
Solvay Pharmaceuticals heeft zich aangemeld als Co-sponsor van Bio Career Event 2008.
 
Solvay is een farmaceutische organisatie, gevestigd in Weesp, dat medicijnen ontwikkelt en produceert voor onder meer angstaanvallen, psychoses en Parkinson. Meer informatie over Solvay kunt u lezen op http://www.solvay.com/.08-10-2007

Nature wederom Media Partner
Ook voor 2008 heeft Nature een Media Partnership deal gesloten met het BCF Event. Nature is het internationale toonaangevende wetenschappelijke blad, met een wereldwijde oplage van meer dan 60.000 en meer dan 600.000 lezers.06-10-2007

Nieuwe Media Partners voor Chemie en Food Career Event
BCF Event heeft voor 2008 media partnerships gesloten met het blad Chemie Magazine en VMT voor resp. het Chemistry Career Event en het Food Career Event.
 
Chemie Magazine is het maandblad van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie.
 
VMT is het vakblad voor de totale voedingsmiddelenindustrie in Nederland en Belgie.26-09-2007

Nutri-akt Hoofdsponsor FCE2008
Nutri-akt heeft zich wederom aangemeld als Hoofdsponsor van Food Career Event. Ook in 2007 was de organisatie Hoofdsponsor van het arbeidsmarktevenement voor de sector Food & Nutrition.
 
Nutri-akt is een werving en selectiebureau dat zich heeft gespecialiseerd in Food, Technology, Life Sciences en Health. Meer informatie vind je op http://www.nutri-akt.nl/.
 
 21-09-2007

Dow en Derks & Derks ook in 2008 van de partij
Dow heeft zich aangemeld als co-sponsor van Chemistry Career Event en zal dus weer ruimschoots vertegenwoordigd zijn tijdens Chemistry Career Event 2008.
 
Daarnaast heeft Derks & Derks zich aangemeld als co-sponsor van Bio Career Event.18-09-2007

BCEjobs.nl is nu BCFjobs.nl!

BCEjobs.nl heet vanaf heden BCFjobs.nl. BCFjobs.nl staat voor Bio, Chemie en Food & Nutrition en is dé vacaturesite die zich richt op werkzoekenden met een achtergrond in één van deze sectoren. Er zijn niet alleen vele wetenschappelijke vacatures te vinden, maar ook commerciële functies. Wil je weten wat je met jouw achtergrond kunt worden? Kijk dan ook in het Career Center met daarin informatie over verschillende beroepen, maar je vindt hier ook cursussen en evenementen die voor jou interessant kunnen zijn.

 

Het is sinds kort mogelijk om te zoeken binnen de vele bedrijfsprofielen die op BCFjobs.nl staan vermeld. Hierdoor kun je makkelijker zoeken naar bedrijven die interessant zijn voor jou! Klik hier om te zoeken in de bedrijfsprofielen van BCFjobs.nl.

 

 

 

 

 

 

 
06-09-2007

CLS Services wederom hoofdsponsor Bio Career Event
Werving- en selectiebureau CLS Services heeft ervoor gekozen om ook van de vierde editie van Bio Career Event hoofdsponsor te worden. CLS Services is nu voor de derde keer de belangrijkste sponsor van dit evenement.
 
 06-09-2007

Unilever hoofdsponsor Food Career Event 2008

Na een succesvolle eerste editie heeft Unilever zich wederom aangemeld als hoofdsponsor van Food Career Event.

Op 21 mei 2008 vindt deze volgende editie plaats, waar de voedingsmultinational ruim vertegenwoordigd zal zijn. Na aanleiding van eerdere deelnames zei Unilever: "Dankzij de ongedwongen sfeer van de beurs was er een lage drempel voor werkzoekenden om met veel bedrijven contacten te leggen en zijn wij in staat geweest om een goed en compleet beeld te schetsen van de mogelijkheden en uitdagingen die Unilever R&D biedt aan Scientists."
06-09-2007

Nieuwe datum Bio, Chemistry en Food Career Event bekend

Volgend jaar vindt Bio, Chemistry en Food Career Event plaats op 21 mei, wederom in de Amsterdam RAI. Het grootste carrière-evenement voor de Nederlandse Life Sciences, Chemistry en Food sector zal ook volgend jaar weer een uitgebreide beursvloer bevatten en een interactief programma.

Komend jaar wordt het evenement voor het eerst onder de paraplunaam BCF Event georganiseerd. De nieuwe website BCFevent.nl is sinds vandaag in de lucht.

 

 


2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Hoofdsponsor


Sponsor


Next event


Program partner


Partner


Media partners


Organisation