Box evenementen tussen influencers

Tegenwoordig zie het steeds vaker, box wedstrijden tussen influencers op de tv. Deze trend begon in Amerika met als gezicht van de trend Youtuber KSI. Hij vocht in Engeland en Amerika in meerdere wedstrijden met andere influencers. Dit was een groot succes met enorme kijkcijfers en enorm veel mensen die live kwamen kijken in de stadions. Dit heeft ervoor gezorgt dat de trend over is gewaaid naar andere landen waaronder Nederland. Nu zien we hier ook meerdere box wedstrijden tussen influencers ontstaan. 

Begin van de trend

Het begin van de trend van influencer box wedstrijden was het gevecht tussen KSI en Joe Weller, 2 engelse Youtubers. Het gevecht vond plaats op 3 februari 2018 en was een groot succes. Het evenement trok 1,6 miljoen live views en 21 miljoen normale views binnen 1 dag. Het was dan ook te verwachten dat er een tweede wedstrijd zou komen. Toen KSI het eerste gevecht won van Joe Weller daagde hij Logan Paul uit voor een gevecht. Dit gevecht kwam er ook en er werd nog een groter spektakel verwacht dan het eerste gevecht. Dit gevecht werd gehouden in de Manchester Arena in Manchester, Engeland. Dit gevecht eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, maar dat moest het spektakel niet bederven. Het wordt  geschat dat de twee vechters ieder rond de 30 miljoen pond hebben verdiend aan het gevecht. Dit bedrag bestaat uit kaartverkoop, betaalde views, sponsordeals en de verkoop van merchandise. Hierdoor werd het fenomeen influencer boxen bekend over de hele wereld. 

Box evenementen tussen influencers in Nederland

Het begon allemaal in 2018 toen de World Fighting League (opgericht door Melvin Manhoef) een evenement organiseerde The Final 8 genoemd. Tijdens dit evenement vochten  verschillende influencers met elkaar in amateur verband. Dit wil zeggen dat ze extra dikke handschoenen aan hadden en bescherming voor het hoofd aan hadden. Een voorbeeld van een influencer gevecht tijdens dit evenement was het gevecht tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Deze 2 influencers zeiden geïnspireerd te zijn door het befaamde gevecht tussen KSI en Logan Paul. Het enorme succes van dit evenement haalde de WFL over om een tweede boxing evenement te organiseren. Dit werd de eerste editie van het gala Boxing Influencers op 15 februari 2019 in Almere. Tijdens deze eerste editie deden er zowel influencers van Youtube als BN’ers van de tv mee. Na deze eerste editie werd er meteen een tweede editie gehouden op 26 oktober 2019. De derde editie van het gala staat gepland voor maart 2020 en beloofd een even groot spektakel te worden als de eerste 2 edities.