Intents festival

Intents festival is een drie dagen durend festival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Oisterwijk. Het festival wordt al vanaf 2004 georganiseerd en is ieder jaar een groot succes. Op het festival wordt voornamelijk hardstyle, freestyle en hardcore gedraaid. Ook is Intents festival uitgeroepen tot beste dancefestival van 2015, 2017 en 2018. 

Geschiedenis van Intents

Zoals hierboven al vermeld staat bestaat Intents festival sinds 2004 en is het ieder jaar nog een groot succes geweest. Vanaf 2004 tot 2014 was het festival een tweedaags festival op de zaterdag en zondag. Vanaf 2014 is Intents met een nieuw concept gekomen, Intents city. Dit is een campingterrein aan de rand van het festivalterrein. Feestgangers kunnen hier een dag eerder komen en er is een pre-party op de vrijdagavond.

Het concept

Het concept van Intents is in 2009 drastisch veranderd. Vanaf 2009 heeft Intents namelijk thema’s gekregen. Ieder jaar staat het gehele festival in de ban van een thema. Dit thema is overal op het festival terrein terug te zien. Zo is de main stage geheel in thema maar lopen er ook mensen met kleding die bij het thema hoort, zijn de food stands ingericht naar het thema en wordt er een anthem gemaakt door artiesten die bij het thema past. Dit is wat Intents zo succesvol heeft gemaakt. Intents was namelijk een van de eerste festivals die met thema’s ging werken. Tegenwoordig hebben erg veel festivals thema’s maar toch steekt Intents er met kop en schouders boven uit. Het is namelijk goed te zien dat ze enorm veel aandacht besteden aan de thema’s. 

Jaargang 2020

In 2020 vindt er uiteraard weer een nieuwe editie van Intents plaats in Oisterwijk. Het festival zal dit jaar van 5 tot en met 7 juni plaatsvinden. Het thema van dit jaar is ‘Step into the Game’. Dit thema zal alles te maken hebben met videogames en het festivalterrein in Oisterwijk zal omgetoverd worden tot een grote videogame. Intents festival heeft de line-up al bekend gemaakt en het beloofd dit jaar weer een waar spektakel te worden. Artiesten als Act of Rage, Dr.Peacock en Sefa zijn al bekend gemaakt en dit was pas het begin van de line-up.