Wat waren de 5 tofste festivals van afgelopen zomer?

De zomer van het jaar 2019 stond wederom in het teken van festivals. Van dance tot hip-hop, de variatie was enorm. Er werden weer een heleboel muziekfeesten bezocht dit jaar, maar welke waren nu de tofste? In deze blog lees je welke de grootste en best bezochte festivals van afgelopen zomer waren.

Lowlands

Het festival in Biddinghuizen kwam dit jaar veelvuldig in het nieuws: er werd namelijk erg slecht weer voorspeld. Mensen begonnen massaal hun kaartje te verkopen en het leek een enorm drama te worden voor de festivalorganisatie. Niks bleek minder waard: er vielen alleen op zaterdag enkele druppels uit de lucht. Ondanks het voorspelde noodweer kwamen er zo’n 60.000 man naar het Festival van de Lage Landen en het was één groot feest. Met optredens van Billie Eilish, A$AP Rocky en De Staat was het een geslaagd festival.

Mysteryland

‘Het is een soort Lowlands onder de dancefestivals’. Zo werd het oudste jaarlijks terugkerende dancefestival ter wereld omschreven. Danceliefhebbers van over de hele wereld komen naar het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer om Mysteryland bij te wonen. Met performances van Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens en Martin Garrix was het uitverkochte dancefeest één van de tofste deze zomer.

Decibel Festival

Hét festival voor de hardstyle-liefhebbers onder ons. Met optredens van onder andere Atmozfears, D-Block & S-te-Fan en Wildstylez & Brennan Heart stond het festival in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek helemaal in het teken van Decibel LIVE LOUD! ‘Een frisse sound met knipoog naar het verleden’ zoals Atmozfears het omschreef. Met zo’n 70.000 bezoekers behoort Decibel tot één van de best bezochte festivals van dit zomerseizoen.

Solar Festival

De jubileumeditie van het festival in Roermond is ook één van de succesvolste festivals deze zomer geweest. Met ca. 32.000 bezoekers werd het 15-jarig bestaan meer dan goed gevierd. Met optredens van De Jeugd van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en Broederliefde werd Solar omschreven als ‘het beste feest’.

Pinkpop

Wederom een jubileumeditie dit jaar: Pinkpop bestond deze zomer 50 jaar! Dit werd gevierd met concerten van The Cure, Lenny Kravitz en Armin van Buuren op het festivalterrein in Landgraaf. Met 78.000 bezoekers was Lowlands hét grootste festival van Nederland afgelopen zomer.