bcf event wie zijn wij

Festivalseizoen: Wat kun je dit jaar verwachten?

Het is weer zo ver, met het paasweekend voor de deur is het ook tijd voor het festivalseizoen. Paaspop was altijd het eerste festival van het seizoen en daarmee de aftrap voor het festivalseizoen. Inmiddels zijn er een aantal andere festivals die eerder zijn dan Paaspop. Maar er kan wel gezegd worden dat het weer tijd is voor festivals! Wie ga je dit jaar zien? En waar moet je zeker naartoe? Lees hier alles over festivalseizoen 2019!

Wie ga je zien?

Het is ieder jaar weer afwachten wie er bovenaan in de line-up staat. Er is afgelopen jaar weer een hoop nieuwe muziek uitgebracht en een deel van die artiesten zie je dan ook op veel festivals verschijnen. In Nederland zijn bijvoorbeeld Bizzey, Kraantje Pappie en Ronnie Flex dit jaar op vele festivals te vinden. Ook veel DJ’s zoals Kriss Kross Amsterdam, Armin van Buuren, LaFuente en The Partysquad  zijn op allerlei verschillende line-ups terug te vinden. Het aanbod aan festivals wordt steeds groter, maar de artiesten blijven toch veelal dezelfde mensen. Natuurlijk doen de grote festivals weer goed hun best om de meest bijzondere namen binnen te slepen. Zo heeft Pinkpop onder andere Fleetwood Mac weten te strikken, maar staat daarnaast ook Macklemore op het podium. LowLands pakt uit door veel jonge talenten, zoals Billie Eilish, een podium te bieden, maar heeft daarnaast Franz Ferdinand ook geboekt.

Welk festival mag je niet missen?

Afhankelijk van de muziek waar je van houdt zijn er dit jaar toch weer een aantal festivals die je zeker niet mag missen. Pinkpop viert dit jaar zijn 50 jarig bestaan en pakt dan ook goed uit met een line-up met veel artiesten die in het verleden ook al eens op hun podium hebben gestaan. Een groot feest van herkenning dus dit jaar. Daarnaast worden festivals als Down The Rabbit Hole en Best Kept Secret ieder jaar populairder. Een festival wat je zeker niet mag missen als je van Hip-Hop houdt is het Woo Hah! festival. In 5 jaar tijd zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste op het gebied van hip-hop. Het aantal dancefestivals groeit de laatste jaren explosief, ieder weekend is er wel ergens een festival te vinden. De ene keer is dit in een oude schuur, de andere keer met de meest spectaculaire podia. Al een aantal jaren op rij erg populaire festivals zijn Harmony of Hardcore en 7th Sunday, Deze twee festivals vinden in hetzelfde weekend plaats op hetzelfde evenemententerrein. Op zaterdag wordt de toon gezet met de stampende beats van HoH, op zondag keert voorzichtig de rust terug en vindt 7th Sunday plaats. Altijd in het pinksterweekend, dit jaar dus op 8 en 9 juni. In dat weekend is het echter wel keuzes maken, het pinksterweekend is van oudsher het weekend van Pinkpop en dat is dit jaar niet anders! Voordat het zover is komen ook koningsdag en bevrijdingsdag er weer aan. Dit zijn data die ieder jaar weer garant staan voor de leukste feestjes door het hele land. Al met al wordt het tijd om de mooiste festival outfits weer uit de kast te trekken, want met weer een hete zomer vol mooie feestjes voor de boeg is het belangrijk om je goed voor te bereiden.