Leuke evenementen in de regio Helmond

Wanneer je in de regio Helmond woont en je avond of weekend leuk in wil delen kan je een evenement bezoeken. De regio Helmond doet er erg veel aan om leuke evenementen te organiseren. Hieronder lees je over meerdere leuke evenementen in de regio Helmond.

Kasteeltuinconcerten

Hou jij van muziek en gezelligheid? Dan zijn de kasteeltuinconcerten echt iets voor jou. De kasteeltuinconcerten worden ieder jaar in de zomer gehouden. De concerten vinden 7 weken lang iedere vrijdag plaats in het park naast het kasteel van Helmond. Er is genoeg gelegenheid om een drankje te doen en er komen iedere avond meerdere leuke artiesten optreden. De artiesten verschillen iedere week, er is dus voor ieder wat wils. De kasteeltuinconcerten trokken in 2019 bijna 50.000 mensen aan. Dit was dus een groot succes. Tot slot het grootste voordeel van de kasteeltuinconcerten, het is helemaal gratis. 

Drakenbootfestival

Voor wie een actief festival wilt bezoeken is er het drakenbootfestival in Helmond. Het drakenbootfestival wordt jaarlijks gehouden op het terrein aan het Havenpark ik Helmond. Het festival duurt 2 dagen, zaterdag en zondag. Op zaterdag wordt er geraced tussen bedrijven uit Helmond. Op zondag wordt er geraced door clubs en verenigingen uit Helmond. Wat is drakenbootvaren nou eigenlijk? Drakenbootvaren is het roeien door een team in een langwerpige boot. Achterop de boot staat een trommel die het ritme van de roeiers aangeeft. Er wordt geraced tussen 2 boten tegelijk. De boot die het eerst de finish van het 250 meter lange parcour bereikt wint. De drakenboot wordt bemand door 16 peddelaars en een trommelaar. 

Kermis

Voor wie van spannende attracties en leuke spellen houdt is er de kermis in Helmond. Er worden jaarlijks 2 kermissen gehouden in de binnenstad van Helmond. De eerste kermis van het jaar vindt in het voorjaar plaats. De tweede kermis vindt plaats in de zomer. Beide kermissen duren 6/7 dagen. Er is dus genoeg tijd om een avondje kermis mee te pikken. Op de kermis staat voor ieder wat wils. Voor de waaghalzen staan er spannende attracties. Voor de kleine kinderen zijn er leuke spelletjes waar je prijzen mee kan winnen zoals eendjes vissen. Al met al een leuk uitje voor het hele gezin.