Wish outdoor 2019 een succes of een flop?

Wish outdoor is een festival dat jaarlijks georganiseerd wordt in de zomer op een festivalterrein in Beek en Donk. Het is een erg groot festival waar jaarlijks 10-duizenden bezoekers op af komen. Het festival duurt 3 dagen, vrijdag, zaterdag en zondag. Ik ben nu 2 jaar achter elkaar geweest naar Wish. Hieronder lees je mijn voor- en nadelen van het festival. 

Festivalterrein 

Wish outdoor 2019 begon op vrijdag 5 juli. Ik had samen met mijn vrienden de combinatie tickets gekocht voor de zaterdag en zondag. Het feest begon dus op zaterdag. Zaterdag begonnen de artiesten met optreden om 13:00. De artiest die we graag wilden zien kwam echter pas om 15:00. We kwamen daarom rond 14:30 aan bij de ingang van het terrein. Het naar binnen gaan ging redelijk snel. De problemen begonnen pas bij het verkrijgen van een kluisje. Er waren kluisjes beschikbaar om je jas of tas in op te bergen. De rij voor deze kluisjes was alleen heel erg lang. We hebben bijna een uur moeten wachten omdat het pin-automaat defect was. Dit was al meteen ons eerste nadeel. Door deze lange wachttijd hadden we de eerste artiest gemist en was de stemming niet optimaal. De rest van de dag is echter helemaal top geweest. Er waren 7 podia op het terrein, op ieder podium was een andere muziek genre te vinden. Er was dus echt voor ieder wat wils. 

Nadelen

Hoewel Wish outdoor 2019 heel erg leuk was waren er ook zeker een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. Het eerste nadeel is het lange wachten voor de kluisjes om je jas of tas in te leggen. Het tweede nadeel zijn de kosten van het festival. De kaarten voor wish outdoor waren zeker niet goedkoop. Ik had een combinatieticket voor zaterdag en zondag gekocht. Deze kaart kost 90 euro. De kosten op het terrein waren echter onverwachts hoog. De prijs van consumpties lag hoger dan we hadden verwacht. Voor een flesje water betaalde je al snel 7,50 ,-. Dit vonden wij wat aan de hoge kant. Ook het eten was erg prijzig. 

Top of flop? 

Al met al was het zeker een geslaagd festival. Door de vele podia heb ik veel verschillende muziekgenres gehoord wat erg leuk was. Het absolute hoogtepunt van Wish outdoor 2019 vond ik de eindshow. Deze eindshow vond plaats als laatste optreden op de mainstage op zondag. Bij deze eindshow was een spectaculaire vuurwerkshow aanwezig.