Bcf-Event-Catering

Welke catering past bij mijn event?

Goede catering voegt veel beleving toe aan je event. Dat komt niet alleen door de kwaliteit van het eten en drinken dat je serveert, maar ook door de manier waarop je dat doet. Het is daarom belangrijk om weloverwogen beslissingen te maken voor een van de volgende mogelijke cateringvormen voor jouw event.

Tafelbediening

Deze cateringvorm tijdens events doet qua set up sterk denken aan een traditioneel restaurantbezoek. Je bezoekers zitten in kleine groepjes aan afzonderlijke tafels en kunnen hier in betrekking rust gesprekken voeren. Ook is deze opstelling bij uitstek geschikt voor presentaties van sprekers of entertainment tijdens het diner. Tafelbediening is dan ook een goede keuze bij formele events met veel presentaties, maar vereist wel flink budget en een grote ruimte.

Foodtruck

Tegenhanger van traditionele tafelbediening en een enorme trend zijn food trucks. Deze charmante eetkraampjes op wielen serveren de meest uiteenlopende gerechten en bieden event bezoekers veel variƫteit. Van een koffietruck tot oesterkraam en van een sushi truck tot een hamburgerkraam, de opties zijn eindeloos. Ongeacht de menukaart is het belangrijk dat de foodtrucks op een event authenticiteit en ambachtelijkheid uitstralen. Dat geeft ze net dat beetje extra boven traditionele cateringvormen.

Buffet

Over traditionele catering gesproken: met het oude vertrouwde buffet is op een event natuurlijk helemaal niks mis. Sterker nog, buffetten behoren nog altijd tot de populairste vormen van catering. In tegenstelling tot tafelbediening, kun je gasten hierbij een veel diversere manukeuze bieden. Cruciaal is wel dat je kiest voor een ruime locatie met voldoende tafels om het eten op te serveren. Je wilt immers niet dat er lange rijen ontstaan en wilt etende gasten mooi over de ruimte verdelen.

Live cooking

Dan is er nog een type catering dat we niet onbenoemd kunnen laten, namelijk live cooking. Deze cateringsvorm scoort uitstekend op events en dat heeft een goede reden. Alleen al de blik op de bereiding van het eten bied je gasten voldoende gespreksstof. De culinaire setting zorgt daarnaast voor een informele sfeer en doet bezoekers nader tot elkaar gekomen. Dit type catering raden we dan ook aan voor bedrijfsfeesten of andere events waar een lossere sfeer het streven is.