bcfevent europa festival

10 populairste festivals in het buitenland!

Het is weer zomer en dat betekent volop festivals bezoeken! In Nederland hebben we nu bijna elk weekend wel meerdere festivals en is de keuze tegenwoordig erg groot. Maar ook in het buitenland vinden er leuke festivals plaats, die ook erg leuk zijn te om te bezoeken. Daarom hebben wij een lijstje samengesteld van de populairste festivals in Europa!

1. Tomorrowland – België

We beginnen meteen met waarschijnlijk wel het meest bekende festival van alle festival… Namelijk Tomorrowland in België. Dit is helaas dan ook meteen de enige die momenteel al is uitverkocht en dat komt doordat het elk jaar weer een groot feest is waar mensen vanuit de hele wereld heen willen. Het festival staat dan ook bekend om de perfecte organisatie. Een geweldige line-up, de bekendste dj’s, prachtige stages en hippe streetfood. Het nadeel is alleen wel dat je er snel bij moet zijn om een kaartje te kunne bemachtigen, maar dan heb je ook wat!

2. Creamfields – Engeland

Nog een driedaags festival is Creamfields in Engeland, in Cheshire om precies te zijn. Ook hier staat een enorm grote line-up met bekende dj’s op je te wachten. Het is een opkomend festival en stijgt de laatste jaren dan ook flink in bezoekersaantallen. De kaartjes zijn nog niet uitverkocht, maar wees er snel bij! De organisatie van Creamfields doet er namelijk alles aan alle kaartjes kwijt te raken.

3. Sziget – Hongarije

Nog zo’n bekend festival is Sziget. Het is een festival voor de echte die-hard festivalgangers. Het festival duurt namelijk maar liefst 7 dagen lang! Het festival trekt jaarlijks dan ook honderdduizend bezoekers en vindt plaats op een eiland in de Donau in het hart van Boedapest. Het leuke aan Sziget is dat er optredens zijn met een breed scala aan genres. Het festival is nog niet uitverkocht en je kan tickets kopen voor enkele of meerdere dagen.

4. Pukkelpop – België

Iets dichterbij huis is het festival Pukkelpop. Dit bekende Belgische festival vindt dit jaar plaats in augustus in Hasselt. Ook op pukkelpop kan je genieten van een breed scala aan genres en zal hier voor iedereen wel wat bij zitten. Van upbeat house tot aan harde rock en metal. Steden die redelijk dichtbij liggen zijn Maastricht, Luik, Antwerpen en Brussel waardoor je een bezoek aan dit festival ook prima kunt combineren met een citytrip. Ook voor Pukkelpop zijn er nog een aantal tickets verkrijgbaar dus sla snel je slag!