WooHah! Hét hiphop festival van de Benelux!

Tijdens het festivalseizoen is er een overload aan aanbod van verschillende festivals. In 2019 zijn er in Nederlands maarliefst 1115 festivals waardoor het lastig kan zijn om te kiezen naar welk festival je moet gaan. Eén ding is wel zeker; als je van hiphop/R&B houdt, dan moet je 12, 13 en 14 naar de Beekse Bergen komen. Dat is toch een dierentuin zou je denken? Dat klopt. Maar voor deze drie dagen wordt het omgebouwd tot hét hiphopfestival van de Benelux waar je favoriete buitenlandse én binnenlandse artiesten alles geven om te gekke shows neer te zetten.

Het festival is sinds 2014 van een kleinschalig festival voor 4000 bezoekers uitgegroeid tot een uitverkocht festival voor tienduizenden bezoekers waarmee het een van de grootste en populairste festivals in Europa is.

Stofoverlast

Sinds 2017 is het festivalterrein op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. In de Beekse Bergen, wat een dierentuin/safaripark is, is er veel zand wat door de grote hoeveelheid mensen omhoog kwam wat een soort zandstorm veroorzaakte. Hoewel het voor een waanzinnig effect zorgde tijdens de zogenaamde ‘moshpits’, een open kring die gemaakt wordt tussen het publiek in die vervolgens als het nummer zijn ‘drop’ bereikt dicht wordt gesprongen door de enthousiaste bezoekers, zorgde het ook voor overlast waar toch wel een aantal klachten over kwamen. De organisatoren van het festival stelden in een online talkshow genaamd Convo Talkshow dat in 2019 dit probleem voor een groot deel op zou moeten zijn gelost. Het is echter geen slecht idee om alsnog een stofmaskertje mee te nemen voor de zekerheid.

Lil Cube

Naast de grote artiesten zoals Travis Scott, Stromzy Rae Sremmurd en Trippie Redd maakt het festival plaats voor opkomende kleinere artiesten uit de Benelux met de zogenaamde Lil Cube. Dit is een apart podium waar deze vaak jonge talenten zich kunnen laten zien voor een enthousiast publiek die wel in is voor de nieuwe energie die deze artiesten brengen. Het is een te gek idee van de organisatoren om op deze manier kleinere artiesten een grote kans te geven om van zich te laten horen.