3 Leuke aankomende evenementen in Nederland

Hoewel veel Nederlanders goed kunnen klagen over ons land, is er ook een hoop te beleven in ons kikkerlandje. Van festivals tot culinaire evenementen en beurzen tot sportevenementen: we hebben eigenlijk aardig wat te bieden.

Om de zoveel tijd is Nederland ook de thuis van wel heel bijzondere evenementen. We zijn alweer hard onderweg naar 2020 en de komende pak ‘m beet 12 maanden is er een hoop te beleven. Wij zetten drie leuke, bijzondere evenementen in Nederland op een rijtje die binnenkort te beleven zijn.

Sail 2020

Sail is een zeilevenement dat iedere vijf jaar wordt georganiseerd in Amsterdam. Vanuit IJmuiden vaart een grote stoet bijzondere en minder bijzondere boten helemaal naar het IJ, waar ze langs het centraal station van de stad varen.

Tijdens de optocht kun je onder meer (replica’s van) Middeleeuwse schepen zien, moderne oorlogsschepen, de grootste zeilschepen ter wereld en nog veel meer. Daarnaast varen er ook altijd zeer bijzondere, exclusieve jachten mee tijdens Sail.

Zelf meevaren? Dat kan! Je kunt je bij sommige schepen aanmelden of met een eigen boot gaan. Moet je misschien wel even langs de jachtmakelaar en een grote som geld uitgeven, maar dan kun je wel samen met de andere schepen meepronken.

Songfestival 2020

Na de unieke winst van Duncan Lawrence in 2019, is het in 2020 aan Nederland om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Op het moment van schrijven zijn er nog twee steden in de race, maar lijkt Rotterdam aan het langste eind te trekken.

Het liedjesgala is een jaarlijks evenement, maar de laatste keer in Nederland is al weer even geleden. Gezien de moordende concurrentie is het ook maar de vraag wanneer we de volgende keer het festival weer mogen organiseren.

Ben je dus gek van het Songfestival, dan is dit je kans om je op te geven als bezoeker. Er is erg veel vraag en maar een beperkt aantal kaartjes, dus wees er op tijd bij. Wie weet kun jij dan bezoeker zijn van het sensationele festival!

Wereldbekerfinale schaatsen 2020

Nederland is natuurlijk een schaatsland en als je een schaatsfan bent, heb je het in Nederland vrij goed: veel wedstrijden, veel Nederlandse toppers en alle kans om een wedstrijd te bezoeken.

De wereldbekerfinale, één van de belangrijkste wedstrijden binnen het schaatsen, is echter lang niet altijd in Nederland te bewonderen.

In 2020 is dat wel het geval, wanneer de beste schaatsers van 2020 het tegen elkaar opnemen in het nieuwe Thialff in Heerenveen. Voor de meeste Nederlanders dus wel een eindje rijden, maar het is de moeite waard als je van de sport houdt.

Wil je nog meer tips voor een dagje uit in Nederland, bezoek dan ook DagjeIn.nl.