BCFF-Event-Bedrijfsuitje

5 redenen waarom elk bedrijf een bedrijfsfeest moet organiseren

Op de een of andere manier heeft de term bedrijfsfeest voor sommige bedrijven een negatieve stempel. Lang niet alle medewerkers zitten op een feestje te wachten, er zijn geen vrijwilligers voor de feestcommissie en het kost ook nog eens veel geld. Waarom zou je dan een bedrijfsfeest willen geven? Is het niet gunstiger dat hele jaarlijkse feest lekker over te slaan? Zeker niet! Er zitten namelijk veel voordelen aan een bedrijfsfeest waar je misschien nog helemaal niet over na hebt gedacht. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

1. Motiveren

Een bedrijfsevenement creëert goodwill onder het personeel. De organisatie kan hiermee laten zien dat zij haar werknemers waardeert. Een bedankje dus voor alle inzet van het personeel. Mensen halen hun motivatie voor hun werk grotendeels uit de waardering die ze voor hun gedane arbeid krijgen. Ze willen zich gezien voelen. Een bedrijfsfeest leent zich hier uitstekend voor en is de ultieme gelegenheid de personeelsleden eens goed in de watten te leggen. Na een goed feest kan je er zeker van zijn dat de werknemers zich op maandag weer vol op hun werk storten.

2. Contact maken

Het zit in de natuur van een kantoormens om zich voornamelijk te richten op de collega’s die zich op eigen afdeling bevinden. Logisch ook, hier breng je natuurlijk de meeste tijd mee door. Op een personeelsfeest kan het goed zijn om het personeel van verschillende afdeling met elkaar in contact te laten komen. Hoe beter de medewerkers van de verschillende afdelingen elkaar kennen, hoe makkelijker ze naar elkaar toe zullen stappen als dat nodig is en hoe meer ze samen zullen gaan werken. Hier wordt de organisatie dus niet alleen socialer van, maar ook een stuk efficiënter. 

3. Teambuilding

Een bedrijfsfeest is de uitgelezen kans om het team te versterken en te verbinden. Door uit de normale routine te zijn is het makkelijk patronen te doorbreken. Houd in de programmering van je feest rekening met genoeg ruimte voor activiteiten waar gewerkt kan worden aan teambuilding. Goed doordachte opdrachten zorgt ervoor dat alle neuzen weer dezelfde richting op gaan staan.

5. Plezier

Last but not least. Laten we vooral het plezier maken niet vergeten. Voor elke werknemer is het belangrijk af en toe het hoofd even goed leeg te maken en eens lekker plezier te hebben. Iedereen is even weg van zijn of haar bureau en bezig met ontspannen. Niet alleen is dit fijn en gezellig, maar af en toe ook hard nodig. Door de ontspanning en dit plezier te delen met collega’s creëer je ook nog eens mooie positieve herinneringen voor op de werkvloer waar medewerkers weer een tijd op kunnen teren.