Van gamer naar ontwikkelings- coureur

Wil jij de nieuwe Max Verstappen worden en meedoen aan Grand Prix? Dan is misschien het overwegen waard digitaal te gaan oefen. Verschillende namen gingen je al voor die begonnen zijn met racen via je games zoals F1 2019 of Assetto Corsa. Dankzij deze racegames zitten Rudy van Buren en Allert van der Wall in bekende F1 race teams.

Van sales manager naar ontwikkelings- coureur

Voor de grote race teams blijft het lastig om nieuw talent te vinden voor in hun team. Daarom heeft McLaren een slimme zet gedaan door een digitale race competitie te starten. Het Britse raceteam organiseerde een wedstrijd tussen alleen de beste spelers van verschillende racegames om de ontwikkeling coureur te worden.

 De 26-jarige sales manager uit Lelystad won afgelopen jaar ‘Worlds Fastest Gamer’. Nu mag hij als zijn baan de racesimulatoren van McLaren testen. Verder is zijn baan om tijdens demonstraties en Grand Prix-weekends mee te rijden in verschillende F1 auto’s. Dus eigenlijk de droombaan van elke F1 fan.

F1 Esports Series

Ook de Nederlander Allert van der Wal heeft een plaats kunnen bemachtigen als virtuele F1-coureur. Hij maakt nu deel uit van het Alfa Romeo F1 eSports-team. 

Allert: “Twee jaar geleden ben ik pas begonnen met het spelen van Formule 1-videogames – mede door Max Verstappen, die zelf ook graag simracet. Binnen een jaar zat ik al bij de wereldtop. Ik weet zelf ook niet hoe het zo snel is gegaan – nog steeds heb ik meestal maar een paar rondjes nodig om snel te zijn op een baan.

Tegenwoordig kan iedereen makkelijk thuis beginnen met het simracen. Al voor een paar honderd euro heb je een goed stuurtje met standaard. Daarnaast kan je bij een race groep gaan zoals; Non label Racing of bij een vereniging als Sims Race Vereniging Nederland (SRVN).