Hoe organiseer je een bedrijfsfeest

Een bedrijfsfeest is de ideale gelegenheid om uw bedrijf van uw beste kant te laten zien, zowel aan werknemers als aan klanten. Hierom is het dus erg belangrijk dat uw bedrijfsfeest een succes wordt dat tot in de puntjes goed geregeld is. Maar hoe organiseer je een goed bedrijfsfeest dat tot aan de puntjes goed geregeld is? In dit blog een aantal tips waardoor uw bedrijfsfeest een geweldig feest wordt om nooit meer te vergeten.

Het plannen

Allereerst moet er natuurlijk goed gepland worden. Ga allereerst na wie jij allemaal op je bedrijfsfeest wilt hebben en wat je precies met je bedrijfsfeest wilt bereiken. Ga dus goed voor jezelf na of je het een serieus bedrijfsfeest wilt laten worden, waarbij veel sprekers eraan te pas komen, of juist een meer informeel feestje waarbij je jouw bedrijf van de gezellige kant laat zien. Je moet hierbij ook goed kijken naar in welke branche je zit en wat voor soort klanten je hebt. Zit je in de entertainmentwereld met je bedrijf, kan je het stukken informeler maken dan als je in de financiële branche zit. Als je eenmaal hebt gekozen wie er allemaal naar je bedrijfsfeest komen, weet je ook hoeveel mensen je ongeveer kan verwachten. Aan de hand hiervan kan je vervolgens een geschikte locatie uitkiezen. Neem niet met het eerste beste wat je ziet genoegen, maar kijk goed rond naar verschillende locaties en noteer voor jezelf wat de voor-en nadelen zijn van de locatie. Aan de hand hiervan kan je vervolgens de beste afweging voor jouw bedrijfsfeest maken. 

Het arrangement en de muziek

Als je de locatie eenmaal hebt besloten, wordt het tijd voor het arrangement en de muziek. Vaak kan je bij de locatie die je huurt ook een arrangement voor hapjes en drankjes regelen, kijk hier dus goed naar. Dan komt natuurlijk hierna hetgeen wat een feest maakt of breekt, de muziek. Kijk hierbij goed naar wat voor soort bedrijfsfeest je gaat organiseren. Wil je het feest wat rustiger en luchtig houden, kan je beter een saxofonist, een pianospeler of een jazz-band inhuren. Wil je het wat spannender en avontuurlijker maken, kan je het best een dj huren. Wat je ook nodig hebt, het is in vele gevallen handig hierbij meteen een drive in show voor te regelen. Hierdoor heb je meteen goede muziek, maar ook de juiste lichten en de juiste show geheel goed geregeld. Hierdoor hoef je zelf ook minder te doen en kan je overlaten aan de professionals.