Kerstmarkt-Nederland-Bcfevent

Dit zijn dé gezelligste kerstmarkten van Nederland

Ben je al helemaal in de kerstsferen? Of heb je nog geen tijd gehad om de boom op te tuigen? Ga voor een middag Glühwein, warme chocolademelk, poffertjes, braadworsten en kerstballen op de leukste kerstmarkten van Nederland. Tot en met het laatste weekend voor kerst kun je je kerst hart ophalen in Valkenburg, Maastricht, Leiden en Den Haag. Warme jas aan, sjaal om, handschoenen niet vergeten en gaan!

Valkenburg: sprookje in de grotten

De valkenburgse Fluweelengrot en gemeentegrot zijn vanaf midden december rijkelijk verlicht. Romantisch ingesteld en fan van sprookjes? Dan zijn deze grotten bij uitstek kerstuitje nummer één. De grotten staan vol met stands die vilten tassen, handschoenen, kerstverlichting en beauty producten verkopen. In de Fluweelengrot zijn ook mergelsculpturen en wandschilderingen te bezichtigen. Als European City of Christmas 2018 is bovengronds Valkenburg ook zeker de moeite waard.

Maastricht: feest op het Vrijthof

Op het Vrijthof in Maastricht ontbreekt het de echte kerst fans niks. Shoppen in de Magic Christmas World, struinen door Dickens Village, je kerstbal voor het goede doel in een wensboom hangen, schaatsen op de ijsbaan, de ultieme kerst selfies maken in de weerspiegeling van de mega kerstbal. Het kan niet op in Maastricht. Fijne markt om na een dag struinen en shoppen in het sfeervolle Maastricht af te sluiten met een flinke mok glühwein.

Den Haag: Royal Fair

Het sprookjesachtige Voorhout in Den Haag is in de laatste week voor Kerst omgedoopt tot Royal Christmas Fair. Voor kerstspullen van kwaliteit shop je de origineelste kerstboomversiering op deze markt. Met een beetje geluk begeleid door Gospel Night of Christmas Sing Along songs. Ook een leuke markt om met kinderen te bezoeken. Voorstellingen, acteurs, kinderkoren en culturele activiteiten staan dagelijks op het programma.

Leiden: drijvend naar kerst

Na een middag slenteren door het historische centrum van Leiden bezoek je tegen de avond de Leidse kerstmarkt. Drijvend op de Nieuwe Rijn bestel je warme chocolademelk of glühwein met een broodje kaasfondue of een braadworst en klets je gezellig bij. In de knusse sleutelstad is de kerstmarkt een feestje met stands met gevarieerd aanbod, een kermis op de kade en verschillende artiesten en Leidse koren op het podium.