Festival-Tips-Bcfevent

De 5 ultieme festival campingtips

Van  je luxe kamer met al je spullen naar een tentje op een grasveld is even omschakelen. Maar voordat je het in de gaten hebt ga je het campinglife enorm waarderen. En vind je niets leuker dan koffie maken in een pannetje op een gasfles , een broodje knakworst eten onder de partytent.

Tip 1: Checklist 

Maak een checklist om ervoor te zorgen dat je geen spullen vergeet. Een checklist is ontzettend handig. Op deze manier kun je voorkomen dat je belangrijke spullen vergeet. 

Een powerbank is iets dat niet vergeten kan worden. Op deze manier heb je toch een volle telefoon, zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Tegenwoordig kan je op vele festivals ook je telefoon laten opladen bij een oplaadpunt tegen betaling. 

Het laatste voorwerp dat een musthave is voor een festival is een poncho en eventueel regenlaarzen. Poncho’s en regenlaarzen zien er misschien wel wat minder fabulous uit, maar zijn ideaal als het festivalterrein is omgetoverd tot een modderpoel.

Tip 2: Vitamines

Pak genoeg eten en drinken in. Kijk van te voren wel naar wat wel en niet het festivalterrein op mag, voordat je van alles koopt. Aangezien je waarschijnlijk weinig vitamines binnen krijgt op een festival is het toch handig om zelf wat vitamines mee te nemen. Koop wat fruit en bruistabletten voor de vitamines, dextro en oploskoffie voor de energie. WIkkel je blikjes en flesjes drinken in met natte doeken, op deze manier blijft je drinken een stuk langer koel.

Tip 3: schaduwtje pakken

Niets is fijner dan gepuf van omliggende tentbewoners die ‘s ochtends de tent uit worden gebrand. Vooral wanneer jij je op het zweetloze luchtbedje nog een keer omdraait. Met een plek tussen de bomen zit je altijd goed, maar wat nou als er geen flora aan de horizon te bekennen is? Voor deze situaties bestaat er het schaduwdoek.

Tip 4: slaap 

Deze tip is erg praktisch om de nachten van een festival goed te overleven. Goede nachtrust is essentieel om een aantal dagen bij een festival te overleven. Daarom zijn oordoppen en een slaapmasker erg handig om mee te nemen. Het slaapmasker is vooral fijn om wat langer door te kunnen slapen als het licht is en de oordoppen zijn ideaal als je last hebt van snurkende buren. 

Tip 5: Tentje kwijt?

Het zal je maar gebeuren, is het midden in de nacht en kan je tent niet meer terug vinden. Versier daarom je tent, zodat je tent altijd kan herkennen. Hiervoor kan je gebruik maken van lichtjes en vlaggetjes. Op de manier kan je je tent erg makkelijk terug vinden. 

Een andere tip wat betreft de tent is een wegwerptent. Het meenemen van een wegwerptent is ideaal, vooral als je weer richting huis gaat. Niemand heeft zin om de tent weer in te pakken en mee te schouwen naar huis en vooral niet als je brak bent. Koop daarom een wegwerptent en gooi de tent lekker weg aan het einde van het festival.